Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sitnica' od pogreške

Njemačka zbog pogreške bogatija za 55,5 milijardi eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je bogatija za 55,5 milijardi eura zbog pogreške na računu banke za problematičnu imovinu FMS Wertmanagement , priopćilo je ministarstvo financija.

Nešto što bi si poželio svaki pojedinac, dogodilo se – Njemačkoj. Država je sasvim slučajno otkrila da je bogatija za više od 55 milijardi eura. 'Izgleda da se to dogodilo zbog toga što su iznosi pogreškom dvaput uneseni', rekao je glasnogovornik ministarstva.

Vlada je pozdravila tu vijest, dok je oporba izrazila svoju zapanjenost zbog takve pogreške. 'To nije iznos koji švapska kućanica sakrije u kutiji za kolače i zaboravi na njega', rekao je Thomas Oppermann iz SPD-A.

Švabe, koji žive na jugozapadu Njemačke, poznati su po svojim umijećima štednje. Najveće europsko gospodarstvo sada očekuje da će njegov udio duga u BDP-u biti 81,1 posto za 2011., što je 2,6 posto manje od prijašnjih prognoza, navodi se u priopćenju.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u Andrej Plenković Aktualne teme Plenković o prijetnjama koje je dobio preko frizera: "Ima tko se brine o tome''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene