Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Uhićena trojica muškaraca zbog planiranja napada na aerodrom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica su muškaraca uhićena pod sumnjom da su planirala napade na frankfurtski aerodrom i američku vojnu bazu u Ramsteinu.

"Postojala je neposredna prijetnja", rekao je Franz Josef Jung za njemačku televiziju ARD. Nije želio ići u detalje, ali televizija
Sudwestrundfunk objavila je da su dvojica uhićenih njemački
državljani, a treći je Pakistanac. Prema televizijskoj vijesti,
uhićeni su u utorak i bili su blizu realizaciji napada.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Tisuće američkih vojnika s obiteljima stacionirane su u Njemačkoj, a zračna baza Ramstein jedan je od najvažnijih vojnih pogona u toj zemlji, uz regionalni medicinski centar Landstuhl i bavarski centar za obuku Gtrafenwoehr.

Baza u Ramsteinu na zapadu zemlje glavno je transportno čvorište američkih vojnih operacija u Iraku i Afganistanu, a frankfurtski je aerodrom po prometu drugi u Europi iza londonskoga Heathrowa.

Njemačke i američke vlasti upozorile su na opasnost od terorističkog napada i sigurnosne su mjere pojačane.

Zadnjih godina u Njemačkoj nije bilo težeg terorističkog napada, ali zabrinutost raste od srpnja 2006. kad su u putničkim vlakovima podmetnute dvije bombe u torbama. Bombe su nasreću zakazale.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene