Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjena i izmučena

Uhvaćena njemačka tinejdžerica koja se priključila ISIS-u: "Samo želim ići kući"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka tinejdžerica Linda Wenzel (16) koja se priključila Islamskoj državi nalazi se u zatvoru u Iraku. Kaže da joj je žao zbog svega i da se sada samo želi vratiti svojoj obitelji.

Njemački državni tužitelj Lorenz Haase potvrdio je da je njihova tinejdžerica Linda Wenzel locirana i identificirana u Iraku te da prima pomoć njemačkog konzulata, međutim nije rekao ništa o okolnostima njezina zatvoreništva.

Neki njemački mediji među kojima je i Sueddeutsche Zeitung navode kako su razgovarali s Lindom Wenzel u vojnoj bolnici u Bagdadu te da im je rekla kako samo želi otići.

"Samo želim otići odavde. Želim se maknuti od rata, od oružja, od ove buke. Samo želim ići kući svojoj obitelji", citiraju je mediji.

Navode i kako im je kazala da joj je žao što se priključila Islamskoj državi, sada želi biti izručena Njemačkoj i spremna je surađivati s vlastima.

Djevojka je ranjena u bedro, a ima još jednu ozljedu na desnom koljenu za koju je rekla da je nastala kada su napadnuti iz helikoptera.

"Dobro sam", kazala je medijima.

Njemački tužitelji provjeravaju informacije je li 16-godišnjakinja bila među pet žena koje su uhićene u Mosulu koji su iračke snage preuzele početkom mjeseca.

Linda Wenzel nestala je iz Pulsnitza, malog mjesta u Njemačkoj, prošlog ljeta. Obavještajne službe primijetile su njezine kontakte s džihadističkom skupinom. Ona je pak uspjela izaći iz zemlje i otputovati u Tursku s namjerom da stigne u Irak i Siriju, što joj je i uspjelo, piše Guardian.
 

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Ilustracija - 1 Izabran novi Mrtav je vođa Islamske države: "Ubijen je dok se borio s neprijateljima Boga"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene