Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj povjerenika

Njemačka stranka CSU želi drastično smanjenje Komisije EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unije trebala bi, prema zahtjevima njemačke stranke CSU, jače štedjeti i postati bliža svojim građanima a CSU se zalaže i za bitno smanjenje broja povjerenika EU-a.

Konzervativna bavarska Kršćansko socijalna unija zalaže se za manji broj povjerenika Europske komisije i traži veće sudjelovanje građana u pitanjama koja se odnose na Europsku uniju.Prema njihovom mišljenju, Europska komisija trebala bi ubuduće imati 12 članova uračunavši i predsjednika Komisije kao i povjerenika za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Ova stajališta CSU-a, prema pisanju lista, sadržana su na tri stranice o kojima će stranka raspravljati na svom sastaku početkom siječnja.CSU smatra da EU ne može od svojih građana zahtijevati štednju ako i sama ne poduzme određene mjere koje se odnose na službe Unije.

>>
Europljani zbog krize obavljaju recesijski blagdanski šoping

Europska komisija trenutačno ima 27 članova, iz svake zemlje članice po jednog povjerenika, a prema mišljenju CSU ubuduće bi trebala imati 12 članova. 'Kada Hrvatska 2013. uđe u EU, time bi samo polovica zemalja članica EU-a imala svog predstavnika u Komisiji', piše FAZ.

Troškovi Unije moraju se 'bitno smanjiti'. Činjenica da 16 posto zaposlenika Komisije zarađuje godišnje više od 120.000 eura, mora se promijeniti.

CSU također traži i da njemački, engleski i francuski budu jednakopravni jezici u Uniji.(Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ograničen broj zastupnika Ustavni sud o epidemiološkim mjerama u Saboru: "Postoje mogućnosti da se svim zastupnicima osigura sudjelovanje u raspravi" Ursula von der Leyen (Foto: AFP) Dio sredstava je birokratski novac EU obećao novac za krize izazvane koronavirusom: osniva se fond „težak“ 25 milijardi eura!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene