455274
455274
455274
455274
455274

ONI SU DOBRO UNOVČILI IZBJEGLIČKU KRIZU Savjetnička tvrtka "digla" 20 milijuna eura

  • , 29.10.2016., 12:12
  • Autor:
  • komentara

Globalna savjetnička tvrtka McKinsey dobila je od njemačke vlade preko 20 milijuna eura za savjetničke usluge u rješavanju izbjegličke krize, javlja Spiegel Online u subotu.

 
 
 
 
 
Izbjeglice u Njemačkoj (Foto: AFP)
Izbjeglice u Njemačkoj (Foto: AFP)

"Od samog početka izbjegličke krize McKinsey je vladine službenike savjetovao u rješavanju logističkih problema oko smještaja i registracije izbjeglica i za te usluge do danas primio više od 20 milijuna eura", piše Spiegel Online pozivajući se na podatke Saveznog ureda za migracije i izbjeglice (Bamf).

Isti izvor navodi kako državne službe i dalje koriste usluge McKinseya na savladavanju izbjegličke krize s time što se sad više ne radi o rješavanju problematike njihovog zbrinjavanja i registracije nego procesa protjerivanja onih izbjeglica koje nemaju pravo na ostanak u Njemačkoj.

Samo za savjete o tomu kako protjerati neželjene useljenike McKinsey je dosad od Bamfa primio 1,86 milijuna eura.

Spigel Online piše i o zanimljivom početku suradnje vlade i McKinseya u svezi s izbjegličkom krizom.

"Na početku krize McKinsey je Njemačkoj vladi poklonio savjetničke usluge u vrijednosti od milijun eura ali je u mjesecima nakon toga zaradio višestruko", piše Spiegel Online.

Ova globalna savjetnička tvrtka, čije je njemačko sjedište u Duesseldorfu, tvrdi da nikada nije radila besplatno nego da je početni angažman "bio dio ukupnog dogovora" i "neka vrsta popusta".

Prosječno je jedan radni dan djelatnika McKinseya državu stajao 2.700 eura.

Prema statističkim podacima za tekuću godinu, izbjeglica mjesečno državu stoji oko 1.000 eura. (Hina)DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se