Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Racije protiv islamista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istodobno izvedenim racijama u privatnim prostorijama i klubovima diljem zemlje, njemačka policija je danas pokrenula akciju protiv ekstremnih islamista, priopćilo je državno tužiteljstvo u Muenchenu.

"Racija je izvedena na ukupno 16 lokacija i uperena je protiv devetorice osumnjičenih koje se tereti da su putem interneta i raznog video i audio materijala pozivali na sveti rat te su time prekršili zakon o širenju rasne i vjerske mržnje i zakon o vrbovanju za strane oružane sile", priopćilo je tužiteljstvo. Osumnjičenima se također predbacuje utjecaj na muslimane koji žive u Njemačkoj u svrhu radikalizacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cerić oštro kritizirao vehabije 'S Jašarevićem je šejtan kolo vodio' Slika nije dostupna U racijama na nekoilko lokacija Turska: Uhićeno 40-ak osoba povezanih s Al Kaidom i Hezbolahom

U pretresu privatnih prostorija i udruga sudjelovalo je 130 policajaca.

Kod devetorice osumnjičenih se radi o njemačkim državljanima stranog porijekla koji su od 2005. aktivni u širenju ekstremne islamske promidžbe. Svih devet osumnjičenih, starosti od 25 do 47 godina, također je bilo aktivno u Multikulturnom centru u Ulmu, koje je u međuvremenu zatvoreno, a bilo je poznato kao okupljalište ekstremnih islamista.

Njemačko Ministarstvo unutarnjih poslova posljednjih godina bilježi porast kriminalnih delikata vezanih uz ektremni islamizam.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene