Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka političarka tuži Wikipediju zbog nacističkih simbola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužnosnica njemačke ljevičarske stranke tužila je 'online' enciklopediju Wikipediju zbog promicanja nacističkih simbola koji su zabranjeni u Njemačkoj.

Katina Schubert, zamjenica predsjednika Stranke ljevice, potvrdila je kako je berlinskoj policiji podnijela tužbu protiv Wikipedije jer, prema njezinom mišljenju, sadrži previše nacističkih simbola, a posebice se obrušila na tekst o pokretu Hitlerove mladeži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

"Mišljenja sam da opseg i učestalost tih simbola prelazi granice nužne za dokumentaciju i političku naobrazbu. To nije ograničavanje slobode mišljenja već preispitivanje granica", objasnila je Schubert.

Upravni direktor Wikipedije Arne Klempert je ocijenio da "svatko tko pokušava spriječiti dokumentiranje nacističkog razdoblja ima čudno poimanje svijeta".

Schubert se našla i na udaru kritika svojih stranačkih kolega. Heiko Hilker, stručnjak za medije, kazao je da "Katina Schubert nije shvatila da je struktura Wikipedije, koja omogućuje korisnicima interneta da raspravljaju i uređuju sadržaj, takva da osigurava nepristranost".

Policija će tužbu proslijediti državnom tužitelju koji će odlučiti o podizanju optužnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene