Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen bračni par

Njemačka policija spriječila planirani islamistički napad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je počela nadzirati uhićeni bračni par nakon što je kupio veliku količinu kemikalija koje se mogu koristiti za izradu bombi.

Policija na zapadu Njemačke spriječila je planirani islamistički napad, izvijestile su u četvrtak njemačke novine, dodajući da je tijekom noći uhićen bračni par nakon što je u njihovoj kući pronađeno oružje i eksploziv.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Tunisu Iz zatvora pobjeglo pet zatvorenika, označeni su kao opasni islamisti Antonela i Marko Baković Tragedija kod Venecije Corriere della Sera objavio identitet hrvatskog para: Vjenčali su se prije tri tjedna, a na medenom mjesecu ona je poginula u strašnoj nesreći

Policija je priopćila da ne može potvrditi izvješće Die Welta o operaciji u gradu Oberurselu, nedaleko od njemačke financijske prijestolnice Frankfurta. Međutim, najavljena je tiskovna konferencija za 16.30 sati.

Die Welt je samo objavio imena para i početno slovo prezimena - Halil i Senay D. Na internetskoj stranici lista navodi se da je Halil bio povezan sa salafistima u Frankfurtu i al Kaidom. Nije naveden izvor za to izvješće.

Razotkrivena nova islamistička mreža: Prebacivali ljude u zemlje Sj. Europe

Policija je počela nadzirati bračni par nakon što je kupio veliku količinu kemikalija koje se mogu koristiti za izradu bombi, i počeo koristiti lažna imena, piše Die Welt.

Policija je u njihovom domu također pronašla jurišnu pušku i streljivo, dodaje list. Dužnosnici ministarstva unutarnjih poslova i ured državnog odvjetnika u Hessenu odbili su komentirati to izvješće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene