Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje kontrole

Njemačka planira nadzor zaštićenih poruka i uzimanje otisaka prstiju djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka planira novi zakon koji bi vlastima omogućio kontrolu privatnih poruka i uzimanje otisaka djeci starijoj od šest godina, objavio je u srijedu ministar unutarnjih poslova nakon posljednje sjednice vlade prije parlamentarnih izbora u rujnu.

Ministri centralne vlade i saveznih država kažu da servisi za slanje zaštićenih poruka, poput WhatsAppa i Signala omogućavaju militantima i kriminalcima da izbjegnu nadzor.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

"Ne smijemo dopustiti da neka područja budu izvan zakona", rekao je Thomas de Maiziere u istočnom gradu Dresdenu.

Ministri su se također dogovorili oko spuštanja dobi za uzimanje otisaka maloljetnim tražiteljima azila s 14 na šest godina.

Teroristički napadi u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj natjerali su europske vlade da pojačaju nadzor osumnjičenih militanata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene