Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoji uvjet

Njemačka otpisala BiH 20 milijuna eura duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je otpisala Bosni i Hercegovini dug od dvadeset milijuna eura nakon što su vlasti te zemlje ispunile uvjet da ulože dodatna sredstva u elektroenergetski sektor kroz jačanje obnovljivih izbora energije, potvrđeno je u ponedjeljak iz njemačkog veleposlanstva u Sarajevu.

Kako je pojašnjeno u priopćenju, njemačka savezna vlada odluku o otpisu duga donijela je na temelju činjenice da je BiH investirala četiri milijuna eura u obnovu svojih hidroelektrana na rijekama Trebišnjica i Rama.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Rizik na Balkanu Američki obavještajci strahuju zbog Dodika: "Njegovi potezi mogu dovesti do nasilnih sukoba, mirovne snage bile bi nadvladane" Potres u BiH 3,0 Novi potres jutros u BiH, osjetio se i u našoj zemlji: "Probudio me, zatreslo i tutnjalo"

"Nakon što je BiH ispunila ovaj uvjet omogućen je otpis dugova", stoji u priopćenju. Njemački veleposlanik u BiH Christian Helbach ocijenio je kako je ovo dokaz plodne suradnje s BiH.

Time se, po njegovoj ocjeni, potiče razvitak sektora obnovljive energije koji je za BiH veoma bitan jer krije veliki potencijal, a Njemačka istodobno daje svoj neizravni doprinos zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena.

Kroz različite projekte finncijske suradnje Njemačka je od 1995. godine Bosni i Hercegovini stavila na raspolaganje iznos od oko 750 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene