Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilizirano 1300 policajaca

Njemačka: Novi sukob Kurda i Islamista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hamburgu živi oko 35.000 Kurda. U sukobu je ozlijeđena jedna osoba.

Novi incidenti između Kurda i islamista izbili su u noći između srijede i četvrtka u Hamburgu, ali nisu dosegli intenzitet sukoba prethodne noći, dok Njemačku brine širenje sirijskog sukoba na njezin teritorij.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Mali Rusi" Vučić: "Srbija se naoružava da razni patuljci ne bi umislili da joj ponovo mogu otimati teritorij" Prosvjed u Poljskoj Prosvjed eskalirao VIDEO Poljoprivrednici se sukobili s policijom: Bacali kamenje i bengalke, nastupio potpuni kaos

Jedna osoba je ozlijeđena u sukobima između Kurda i islamista, nakon mirne manifestacije na kojoj se okupilo oko 1.300 osoba koje su kritizirale napade organizacije Islamske države na kurdske gradove u Siriji, rekao je glasnogovornik policije Hamburga.

Ukupno je 1.300 policajaca mobilizirano u lučkom gradu na sjeveru Njemačke gdje živi oko 35.000 Kurda nakon sukoba dan ranije kada je ozlijeđeno 14 osoba, od kojih četiri teško.

VIDEO i FOTO Kurdi provalili u EU parlament!

Ti sukobi su oživjeli strahovanja širenja sirijskog i iračkog sukoba na Njemačku, čija kurdska zajedenica broji više od milijun ljudi, prema udruzi Kurda u Njemačkoj. Riječ je o jednoj od najvećih kurdskih zajednica u Europi.

'Treba spriječiti da se krvavi i brutalni sukobi iz cijelog svijeta prošire na Njemačku', rekao je predsjednik njemačkog sindikata policajca Oliver Malchos u priopćenju.

'Pozivamo sve suparničke skupine da ne izlažu opasnosti pozitivno stajalište njemačkog stanovništva prema prihvatu izbjeglica iz kriznih regija', dodao je.

Njemački dnevni list Frankfurter Allegemeine Zeitung od četvrtka prenosi da Angelu Merkel zabrinjava pasivnost Turske prema organizaciji Islamskoj državi, koja bi mogla imati posljedice na sigurnosnu situaciju u Njemačkoj.

Ratnica pobjegla od IS-a i otkrila tko je u toj organizaciji NAJGORI ČOVJEK!

Kancelarka je ocijenila da zemlji poput Turske, članici NATO-a, prioritet mora biti borba protiv IS-a. Ankara odbija pružiti vojnu pomoć Kobaneu, kurdskom gradu na granici koji su opkolili džihadisti IS-a.

Njemačka ima najveću tursku zajednicu u inozemstvu, s blizu tri milijuna turskih državljana, prema službenim statistikama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene