Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjeveni u crno, s maskama na licu i bakljama u rukama

Njemačka: Neonacisti s bakljama i maskama prošetali Bauzenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka neonacistička skupina organizirala je masovno okupljanje, koje podsjeća na fašističke parade smrti iz 30-tih godina prošlog stoljeća.

Pripadnici skupine odjeveni su u crnu odjeću, imaju maske na licima i baklje u rukama, a takvi su se prošetali ulicama grada Bauzena. Snimka prikazuje povorku koja se održala 1. svibnja ove godine, a neodoljivo podsjeća na povorke u vrijeme Trećeg Reicha koje su nacisti organizirali u čast Hitleru, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

>> Uhićen najtraženiji nacistički zločinac

Grupa se naziva 'Besmrtnicima', a SMS porukama organizira okupljanja diljem Njemačke, jer im tako policija najteže može ući u trag.

Jedne od poruka na transparentima koje su nosili kroz grad glasila su 'Učinite svoj kratki život besmrtnim' i 'Neka oni što dolaze ne zaborave da ste vi bili Nijemci'. Policija je pretresla domove stotina poznatih nacista, kako bi pronašla vođu grupe, a rad skupine je zabranila početkom ljeta. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene