Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka veleposlanica u Ljubljani

'Njemačka ne može primiti sve izbjeglice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka veleposlanica u Ljubljani Elisabeth Prinz izjavila je da su njemačke mjere pojačane kontrole granica privremeno rješenje, ali da ta zemlja ne može primiti sve izbjeglice koji bi u nju htjeli, iako prema migrantima i izbjeglicama i dalje ostaje otvorena.

"Države na vanjskim granicama Schengena ne možemo pustiti same, ali isto tako ne može se praktično sve izbjeglice poslati u Njemačku i reći da je to sada njemački problem", rekla je njemačka veleposlanica u razgovoru za portal slovenskog Telekoma o aktualnoj kriznoj situaciji s izbjeglicama u regiji.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Dodala je da pola azilanata u Njemačku dolazi s Balkana i da je potrebno bolje osvješćivanje migranata o tome gdje imaju prilike za život.

Kao primjer navela je slučaj jednog grada u Luksemburgu koji je želio prihvatiti migrante iz Njemačke, ali oni tamo nisu htjeli jer ne znaju da je Luksemburg bogat.

UŽIVO - PREVIŠE IH JE U HRVATSKOJ Autobusi prevoze izbjeglice iz Belog Manastira do Mađarske

"Ako želimo sačuvati otvorene granice i razumjeti se međusobno kao zajednica, moramo svi zajedno pomoći te razmisliti o tome kako će nam to uspjeti", rekla je Prinz.

Prema njenim riječima, postoji inicijativa za promjenom imigracijske politike, ali treba praviti razliku između politike azila, koja se odnosi na ugrožene izbjeglice i migracijske politike, koja obuhvaća ostale migrante, jer su to dvije različite teme.

Njemačka stoji iza svojih europskih vrijednosti i sretni smo što je većina naših državljana srdačno prihvatila izbjeglice, ali je u Siriji u bijegu polovica stanovništva i treba još više napora i sredstava da se pomogne onima koji su u izbjegličkim kampovima u zemljama koje okružuju Siriju, dodala je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene