Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donijeli odluku nakon istrage

Njemačka nastavlja suradnju s UNRWA-om: Nema dokaza da su u njihovim redovima bili teroristi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U srijedu je njemačka vlada prosudila da ne postoje dovoljno veliki dokazi da je palestinska organizacija UNRWA među svojim redovima imala teroriste.

Njemačka vlada planira nastaviti suradnju s UN-ovom agencijom za Palestince (UNRWA) u Gazi, objavili su ministarstva vanjskih poslova i razvoja u zajedničkoj izjavi u srijedu.

Odluka je uslijedila nakon istrage bivše francuske ministrice vanjskih poslova Catherine Colonna o tome jesu li neki zaposlenici UNRWA-e bili umiješani u napad Hamasa na Izrael 7. listopada prošle godine.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi"

Analiza neutralnosti agencije pod vodstvom Colonne u ponedjeljak zaključila je da Izrael tek treba poduprijeti svoje optužbe da su stotine osoblja UNRWA-e bili operativci u terorističkim skupinama u Gazi.

Njemačka ministarstva pozvala su UNRWA-u da brzo provede preporuke iz izvješća, uključujući jačanje funkcije interne revizije i poboljšanje vanjskog nadzora upravljanja.

Pročitajte i ovo Dalibor Dragijević brojni propusti Oglasila se majka ubojice male Danke: "Ne sumnjam da će se čuti tko mi je ubio sina, iz Bora su"

"U podršci tim reformama, njemačka vlada će uskoro nastaviti suradnju s UNRWA-om u Gazi, kao što su to već učinile Australija, Kanada, Švedska i Japan, među ostalima", stoji u priopćenju ministarstava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene