Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željeznička nesreća u Njemačkoj

Putnički vlak naletio na teretni: Od 155 putnika ozlijeđeno samo pet osoba

Sudar vlakova u Njemačkoj (Foto: feuerwehr-meerbusch.de)
Sudar vlakova u Njemačkoj (Foto: feuerwehr-meerbusch.de) feuerwehr-meerbusch.de
Aktualno Galerija Sudar vlakova u Njemačkoj (Foto: feuerwehr-meerbusch.de) Sudar vlakova u Njemačkoj (Foto: feuerwehr-meerbusch.de) Foto: feuerwehr-meerbusch.de +0 Sudar vlakova u Njemačkoj (Foto: feuerwehr-meerbusch.de) Galerija 1/2 >>
U teškoj željezničkoj nesreći u Njemačkoj ozlijeđeno je pet osoba. Iako su prva izvješća govorila o čak 50 ozlijeđenih, kasnije je taj broj ispravljen te je policija potvrdila da je ozlijeđeno pet osoba, i to su zadobili lakše ozljede. Nesreća se dogodila tako da su se sudarili teretni i putnički vlak.

U mjestu Meerbusch pored njemačkog grada Düsseldorfa došlo je do sudara dvaju vlakova, u kojem je ozlijeđeno pet osoba, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..." Prosvjedi u Grčkoj ne miruju nakon sudara vlakova - 2 "Bijesni smo" VIDEO Nasilni prosvjedi u Grčkoj nakon stravičnog sudara vlakova: Policija protiv prosvjednika koristila suzavac i šok granate

U nesreći zasad nema poginulih.

Prema ranijem izvješću vatrogsne jedinice grada Meersbuscha, u vlaku je u trenutku nesreće bilo više od  150 putnika te je prema istom izvoru objavljeno kako je 41 putnik ozlijeđen.

Međutim, kao posljedica naleta putničkog na teretni vlak, potrgali su se strujni kablovi koji vise oko vlakova i koji su otežavali vatrogascima i spasiteljima prilaz zbog mogućih strujnih udara, koji su prijetili i putnicima.

Od 21:55 sati spasilačke službe mogle su nesmetano prići vlaku. U vlaku se nalazilo točno 155 putnika, od kojih je njih 41 ozlijeđeno, što lakše, što teže, izvjetila je vatrogasna služba Meerbuscha na svojem Twitter profilu. Broj je ozlijeđenih kasnije ispravljen na pet osoba.

Ta dionica pruge trebala bi se privremeno odspojiti s napajanja, dok spasilačke službe ne odrade svoj dio posla.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene