Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera zbog neplaćanja carine

Njemačka: Ministar pod paljbom oporbe i medija zbog- tepiha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar Dirk Niebel u središtu je afere zbog tepiha kupljenog u Afganistanu na kojeg nije platio porez, a u Njemačku ga je prevezao o trošku države.

Njemački ministar ravoja Dirk Niebel našao se na meti javnosti i medija nakon što je za vrijeme službenog posjeta Afganistanu kupio tepih, te ga prevezao u Njemačku na račun države bez da je platio carinu.

Pročitajte i ovo Zračna luka u Münchenu Ovo nitko nije očekivao Carinici u zračnoj luci u nevjerici zbog onog što je umirovljenik imao u prtljagi: "Prijavio je samo 300 eura" Dan s mobilnim jedinicima - 4 Koriste brojne vještine Jedan dan s Carinskom upravom: Ovako otkrivaju krijumčare koji skrivaju drogu, duhan i migrante

Niebelovo ministarstvo je priznalo kako je tepih veličine 9 kvadratnih metara 20. svibnja prevezen zrakoplovom njemačke obavještajne službe, no da je to zapravo bila osbna usluga šefa obavještajaca ministru Niebelu.

>> Potpora Angeli Merkel najniža u zadnjih pola godine

Iako je Niebel tepih vrijedan 8000 kuna kupio za vlastitu uporabu, ostavio ga je u njemačkom veleposlanstvu u Kabulu jer ga nije mogao prevesti u Njemačku letom kojim se on vraćao. Kako prenosi 'Spiegel Online', na carini je došlo do 'nesporazuma', te su papiri za sporan tepih došli u obradu tek ovaj tjedan.

No, opozicija zahtjeva odgovor. Šef SPD-a Thomas Oppermann traži od Niebela da objasni kako će nadoknaditi štetu koju je njegov tepih napravio.

'Žao mi je što je zahtjev za plaćanjem carine došao sa zakašnjenjem. Sve svoje privatne i službene poslove obavljam potpuno legalno', rekao je Niebel za Spiegel Online.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene