Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio im život

ZAČUO JE PRASAK Migrant heroj izvukao teško ozlijeđene iz palog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poluodjeveni migrant iz Iraka priskočio je u pomoć stradalima u padu zrakoplova u četvrtak u blizini izbjegličkog kampa u njemačkom gradu Osnabrucku.

Hassanien Salman, 34-godišnji veterinar, tuširao se kada je začuo prasak. Pogledao je van i vidio srušen zrakoplov iz kojeg je sukljao dim. Brzo je navukao majicu i donje rublje i istrčao iz bivših vojnih baraka kako bi pomogao stradalima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Natalia Fileva (Foto: Arhiva/AFP) Uzrok nesreće nepoznat Tragedija u Njemačkoj: Jedna od najbogatijih Ruskinja poginula u padu zrakoplova

Mali privatni zrakoplov srušio se brzo nakon polijetanja s aerodroma Atterheide u Osnabrucku. Navodno je zatajio jedan od motora i pilot je bio prisiljen sletjeti. Nakon pada zrakoplov je bio uništen a dvoje od četvero putnika koji su se u njemu nalazili su bili teško ozlijeđeni. Drugo dvoje putnika pretrpjeli su lakše ozljede i dok je Salman stigao do olupine već su uspjeli izaći iz zrakoplova.

Salman i njegov cimer uz pomoć vatrogasnog aparata ugasili su požar na zrakoplovu i izvukli ozlijeđene van. Jedan od njih je imao teškuku ozljedu glave. Migrant iz Iraka uspio je zaustaviti krvarenje prije dolaska Hitne pomoći i tako mu spasio život.

Unesrećeni su krenuli na poslovnio puti u Braunschweig, izvijestio je NDR. Svjedoci kažu kako su vidjeli da zrakoplov leti nisko iznad kuća. Radi se malenom zrakoplovu, tipa Piper PA-34 iz 1989. godine. Policija istražuje uzroke pada. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene