Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJE PET GODINA

Njemačka kancelarka Angela Merkel: "Bila sam meta ruskog hakerskog napada, imam čvrste dokaze za to!"

Merkel ostala bez rukovanja
Merkel ostala bez rukovanja DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Merkel ostala bez rukovanja Galerija 1/1 >>
Njemačka kancelarka Angela Merkel tvrdi da je bila meta ruskih hakerskih napada 2015. godine. Kaže da ima čvrste dokaze za svoje tvrdnje.

Njemačka kancelarka izjavila je u Bundestagu kako će nastojati održati dobre odnose s Rusijom, no da hakerski napadi na nju to ne olakšavaju, javlja AFP. 

Pročitajte i ovo Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih Ukrajinski vojnici na bojištu Sukob u Europi Rusija ostvarila pomake duž ratišta, pod kontrolom 18 posto teritorija Ukrajine

Cyber napade nazvala je više nego neugodnima. Najavila je sankcije, ako se nešto takvo ponovi. 

Napad se dogodio 2015. godine.

Merkel je u svom govoru aludirala na hakerski napad iz 2015. godine kada je probijen sustav njemačkog parlamenta. Ukradeni su brojni podaci, među njima bio je i velik broj onih s oznakom tajnosti. Napad je zahvatio i ured Angele Merkel.

Njemačka policija je za taj napad privela i optužila Dimitrija Sergejeviča Badina, koji je radio za rusku vojnu obavještajnu službu GRU. Ista organizacija u svijetu je postala poznata po neuspjelom trovanju svog bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri Julije u Velikoj Britaniji.

Rusija je ranije opovrgnula sumnje u hakerske napade. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene