Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinutost zbog energetske opskrbe

Njemačka i Austrija kritiziraju američke sankcije Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka i Austrija kritizirale su u četvrtak američki Senat zbog odluke da uvede nove sankcije Rusiji, ocijenivši da bi one mogle imati negativne posljedice za europske tvrtke koje uvoze i transportiraju plin iz Rusije.

U zajedničkoj izjavi, njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel i austrijski premijer Christian Kern ocjenjuju da je odluka pokušaj Washingtona da američki opskrbljivači prirodnog plina dobiju prednost na štetu europskih kolega.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Senat je u srijedu velikom većinom glasova izglasao prijedlog zakona koji uvodi nove sankcije Rusiji zbog njezine uloge u krizi u Ukrajini i Siriji te navodna miješanja u američke predsjedničke izbore 2016.

"Energetska opskrba Europe je stvar Europe, a ne Sjedinjenih Država!", poručili su.

Prijetiti europskim tvrtkama "sankcijama ... ako budu sudjelovale u ili financirale plinske projekte kao što je Sjeverni tok II daje posve nov i jako negativan ton europsko-američkim odnosima", smatraju oni. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene