Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nuklearnog programa

Njemačka, Francuska i Britanija za nove sankcije Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnice Europske unije, Velika Britanija, Francuska i Njemačka u petak su zatražile da se Iranu nametnu nove sankcije zbog njegova nuklearnog programa, a Izrael i dalje prijeti vojnom akcijom.

Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle rekao je kako činjenica da Iran nije ispunio zahtjeve međunarodne zajednice i smanjio svoje nuklearne potencijale, znači da će se za koji tjedan razgovarati o novim sankcijama.

'Sankcije su nužne, i to brzo. Ne vidim s iranske strane volju za konstruktivnim razgovorima', rekao je Westerwelle, koji je na sastanku EU-ovih ministara vanjskih poslova na Cipru.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Obljetnica invazije Zapad je pokušao slomiti rusko gospodarstvo i sankcijama uništiti Putina: Je li precijenio svoju moć? Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju

>> Kanada zatvorila veleposlanstvo u Iranu i protjerala iranske diplomat

Francuski ministar Lauren Fabius rekao je da diplomacija trenutačno ne ostvaruje napredak. 'Idućih ćemo dana razgovarati o pojedinostima jačanja sankcija', dodao je. Po njegovim riječima, nove bi se mjere mogle odnositi na financije, trgovinu i naftni sektor. Britanski ministar William Hague također drži da su nove sankcije potrebne, ali on i Westerwelle nisu htjeli govoriti o meti tih sankcija.

EU je najnovije sankcije Iranu uveo u srpnju, kad je zabranjen uvoz nafte iz Irana. I Sjedinjene Države primjenjuju žestok diplomatski pritisak diljem svijeta, ne bi li tako izolirale iransko gospodarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene