Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u bolnici

VIDEO Kupao se u jezeru, ugrizla ga papagajska kornjača!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječaka Andreasa (9) koji se kupao u jezeru u Bavarskoj za stopalo je ugrizla nasrtljiva papagajska ili aligatorska kornjača. Već je dobila nadimak Lotti, a za njom je u potjeru krenuo veći broj građana.

U gradiću Irseeu na jugu Njemačke pokrenuta je masovna potjera za Lotti, nasrtljivom papagajskom kornjačom, koju neki nazivaju i aligatorskom.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Ilustracija tragedija u Njemačkoj Nakon nekoliko sati potrage na farmi pronađeno tijelo šestogodišnjeg dječaka

Lokalni liječnici vjeruju kako je ona za petu ugrizla jednog 8-godišnjaka, dok je krajem prošlog tjedna plivao u jezeru pored gradića. Duga je oko 40 centimetara, a ima oko 14 kilograma. Dječak Andreas je završio u bolnici.

>> Kupači pozvani na oprez: Čuvajte se ribe koja grize testise

Jezero pored Irseea je popularno među turistima, a u sklopu potjere za Lotti ono je isušeno i ograđeno. Za kornjačom tragaju pripadnici vatrogasne postrojbe i brojni volonteri - viđeni su kako lopatama razgrću mulj i korov, no uspjeha nisu imali ni nakon nekoliko dana traganja.

Gradonačelnik je navodno raspisao i nagradu od tisuću eura za Lottinu glavu.

Lokalne vlasti vjeruju da su nasrtljivu životinju u jezero najvjerojatnije pustili njezini vlasnici. Policija je krenula u potragu i za njima.

'Tko god da je ovo učinio, mi smo bijesni zbog toga. Naše je jezero jedno od najljepših za kupanje. Posljednjih šest tjedana bilo je sjajno, a onda je jezero odjednom nestalo', rekao je za Reuters uzrujani građanin Guenther Oberweiler optužujući nepoznate vlasnike Lotti za neodgovornost.

Uskoro bi u Irsee trebali stići stručnjaci iz Münchena, koji bi trebali postaviti posebne barijere koje Lotti ne bi trebala moći prijeći te se nadaju da će je tako uloviti. Pretpostavlja se da nije odmaknula daleko, jer ipak je riječ o kornjači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene