Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme pojačanih napetosti

Njemačka bi mogla staviti Tursku na popis opasnih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka vlada razmatra mogućnost da stavi Tursku na popis zemalja koje predstavljaju visok sigurnosni rizik za agente obavještajnih službi, policijske časnike i vojne dužnosnike.

Ovo izvješće dolazi u vrijeme pojačanih napetosti između dva partnera NATO-a i izjave njemačkog ministra vanjskih poslova Sigmara Gabriela o potrebi ograničavanja prodaje oružja Turskoj, čemu se usprotivila kancelarka Angela Merkel jer bi to naštetilo zajedničkoj borbi protiv Islamske države.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Novine i televizije WDR i NDR prenijele su izjavu glasnogovornika ministarstva unutarnjih poslova koji je rekao da se taj popis trenutačno revidira. "U sklopu ovog postupka, ministarstvo unutarnjih poslova razmatra hoće li dodati Tursku na taj popis", kazao je glasnogovornik. Na tom se popisu trenutačno nalaze Kina, Rusija, Pakistan, Sjeverna Koreja i još 26 zemalja.

Neke njemačke obaveštajne službe, koje smatraju Tursku prije neprijateljem nego partnerom, pozvale su na proširenje obavještajnog nadzora aktivnosti te zemlje u borbi protiv islamističkih skupina, navode njemački mediji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene