Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda nakon 8 mjeseci

Njemačka: 14 godina zatvora za majku ubojicu četvero novorođenčadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do presude je došlo osam mjeseci nakon što su pronađeni ostaci osmero novorođenčadii, a optužba je usmjerena na četvero novorođenčadi za koje se sa sigurnošću može reći da su bila na životu nakon rođenja, dok za drugih četvero to nije bilo moguće utvrditi.

Sud u bavarskom gradu Coburgu osudio je u srijedu jednu majku na 14 godina zatvora zbog ubojstva četiri bebe iz nehaja, mjesecima nakon što su ostaci osmero beba pronađeni u njezinu domu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću

Sudac je odbacio zahtjev optužbe koja je tražila da se 45-godišnja Andrea G. iz bavarskog mjesta Wallenfels osudi zbog ubojstva.

„Za ubojstvo mora postojati motiv niskih pobuda. No nije dokazano da je optužena djelovala iz niskih pobuda nego je svojim radnjama, između ostalog, htjela sačuvati obitelj“, stoji u obrazloženju presude.

Andrei G., o kojoj mediji od otkrića slučaja krajem prošle godine pišu kao o majci osmero mrtvih beba, predbacuje se ubojstvo iz nehaja četvero novorođenčadi. Optužba se usredotočila na četvero novorođenčadi za koje se sa sigurnošću može reći da su bila na životu nakon rođenja, dok se navodi da se za drugih četvero to nije bilo moguće utvrditi.

Istodobno je od optužbi oslobođen suprug Johann, koji se branio tvrdnjama kako nije znao da je njegova supruga ubijala novorođenu djecu.

Do presude dolazi osam mjeseci nakon što su ostaci osmero novorođenčadi pronađeni zamotani u ručnik ili u plastičnoj vrećici. Leševe novorođenčadi optužena je skrivala po cijeloj kući, između ostalog i u nekorištenoj sauni, a otkrila ih je jedna od kćeri Johanna G. iz jednog od ranijih brakova. Ubojstva su se dogodila u vremenskom razdoblju od 2003. do 2013. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene