443950
443950
443950
443950
443950

Njemačka: 14 godina zatvora za majku ubojicu četvero novorođenčadi

  • , 20.07.2016., 13:15
  • Autor:
  • komentara

Do presude je došlo osam mjeseci nakon što su pronađeni ostaci osmero novorođenčadii, a optužba je usmjerena na četvero novorođenčadi za koje se sa sigurnošću može reći da su bila na životu nakon rođenja, dok za drugih četvero to nije bilo moguće utvrditi.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Sud u bavarskom gradu Coburgu osudio je u srijedu jednu majku na 14 godina zatvora zbog ubojstva četiri bebe iz nehaja, mjesecima nakon što su ostaci osmero beba pronađeni u njezinu domu.

Sudac je odbacio zahtjev optužbe koja je tražila da se 45-godišnja Andrea G. iz bavarskog mjesta Wallenfels osudi zbog ubojstva.

„Za ubojstvo mora postojati motiv niskih pobuda. No nije dokazano da je optužena djelovala iz niskih pobuda nego je svojim radnjama, između ostalog, htjela sačuvati obitelj“, stoji u obrazloženju presude.

Andrei G., o kojoj mediji od otkrića slučaja krajem prošle godine pišu kao o majci osmero mrtvih beba, predbacuje se ubojstvo iz nehaja četvero novorođenčadi. Optužba se usredotočila na četvero novorođenčadi za koje se sa sigurnošću može reći da su bila na životu nakon rođenja, dok se navodi da se za drugih četvero to nije bilo moguće utvrditi.

Istodobno je od optužbi oslobođen suprug Johann, koji se branio tvrdnjama kako nije znao da je njegova supruga ubijala novorođenu djecu.

Do presude dolazi osam mjeseci nakon što su ostaci osmero novorođenčadi pronađeni zamotani u ručnik ili u plastičnoj vrećici. Leševe novorođenčadi optužena je skrivala po cijeloj kući, između ostalog i u nekorištenoj sauni, a otkrila ih je jedna od kćeri Johanna G. iz jednog od ranijih brakova. Ubojstva su se dogodila u vremenskom razdoblju od 2003. do 2013. godine. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se