Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nizozemski premijer odbacio Wildersovo tumačenje Islama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski premijer Jan Peter Balkenende je u izjavi koju je izravno prenosila televizija odbacio tumačenje islama zastupnika krajnje desnice Gerta Wildersa, autora filma o Kuranu objavljenom na internetu.

"Film je spoj islama i nasilja i mi odbacujemo to tumačenje", rekao je Balkenende. "Žalimo što je Wilders objavio taj film. Mislimo da mu je jedini cilj uvrijediti, a osjećaj uvrijeđenosti nikada ne smije biti opravdanje za agresiju ili prijetnju", nastavio je demokršćanski nizozemski premijer.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer?

Geert Wilders, utemeljitelj FP-a, stranke koja u nizozemskom parlamentu ima devet zastupnika, najavio je prošle jeseni da želi snimiti kratkometražni film koji bi pokazao "fašistička" obilježja Kurana, čiju zabranu predlaže i uspoređuje s Mein Kamfom Adolfa Hitlera.

Film je snimio i u četvrtak postavio na internetske stranice svoje stranke, iako je već i sama najava da će to učiniti izazvala brojne prijetnje Nizozemskoj

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene