Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papir odlazi u povijest

Nizozemski parlamentarci dobili iPadove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski parlamentarci, tehnološki gledano, itekako su ušli u 21. stoljeće. Korištenje papira za njih je povijest, svi su dobili iPad-ove.

Papiri koji se koriste od 17 stoljeća stvar su prošlosti za nizozemski parlament, piše AP. To je prvi parlament u Europi koji će zakone donositi i pisati u modernoj tehnologiji.

Pročitajte i ovo Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos

Na svoje zelene stolove parlamentarci su danas po prvi put spustili iPad-ove te sa istih stolova raščistili gomile papira. 'iPad ima toliko mjesta da u njega stanu svi papiri iz moje aktovke', rekao je jedan od članova parlamenta,  de Vries-Leggedor.

Kupovanje iPad-ova za svih 75 članova parlameta državni proračun stajalo je 148 000 eura, no to znači i uštedu od 142 000 eura samo u prvoj godini, za papir, printanje i troškove dostave.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene