Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upali mu u stan u Moskvi

Pogledajte koju su poruku napadači ostavili u stanu nizozemskog diplomata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski mediji javljaju kako su dvojica muškarca nizozemskog diplomata u Moskvi prvo napala elektrošokerom, a zatim na silu ušli u stan i napali ga.

Nizozemskog diplomata, drugog čovjeka nizozemskog veleposlanstva u Moskvi, napali su u njegovu domu usred ruskog glavnog grada nepoznate osobe koje su napisale LGBT na ogledalo prije nego su pobjegle, izvijestile su ruske vlasti i mediji.

Onnu Elderenboschu pristupila su ispred njegova doma dva muškarca predstavivši se kao električari te potom silom ušli u stan i napali ga, javljaju ruski mediji.

Dvojica napadača ispreturala su stan i napisala na zidu LGBT (skupna oznaka za lezbijke, homoseksualce, biseksualce i transseksualne osobe) prije nego su pobjegli ne odnijevši nijedan vrijedan predmet, ističe agencija Inerfax navodeći policijski izvor.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

>>U Jemenu otet iranski diplomat, sumnja se na al Qaidu

Elderenbosch (60) nije zatražio medicinsku pomoć nakon napada.

Nizozemski ministar vanjskih poslova Frans Timmermans potvrdio je napad na Facebook stranici, spomenuvši da su Elderenboscha napala dva neznanca. Dodao je da je nazvao diplomata 'koji se dobro osjeća'.

Do napada dolazi u kontekstu napetosti između Rusije i Nizozemske nakon privođenja ruskog diplomata na službi u Den Haagu, zadržana nekoliko sati.

Nizozemska se potom ispričala Rusiji. Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima diplomati imaju osiguran imunitet. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene