Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Moraju se raspustiti

Nizozemska zabranila udrugu pedofila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeni sud odlučio je da je udruga Martijn zabranjena i mora biti raspuštena jer su njezine aktivnosti suprotne javnom redu.

Prizivni sud Nizozemske odlučio je u petak zabraniti i raspustiti udrugu pedofila Martijn u okviru sudske borbe koja traje nekoliko godina a suprotstavlja zaštitu djece i slobodu izričaja.

Pročitajte i ovo Na području Hrvatske u međunarodnoj akciji uhićena petorica pedofila međunarodna akcija U Hrvatskoj uhićena petorica pedofila: Podijelili i učitali više od 46 tisuća datoteka seksualnog zlostavljanja djece Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba"

Kardinal optužuje Vatikan za ublažavanje skandala o slučajevima pedofilije u crkvi

'Žalbeni sud odlučio je u petak da je udruga Martijn zabranjena i mora biti raspuštena jer su njezine aktivnosti suprotne javnom redu', priopćio je sud. Utemeljena 1982., udruga Martijn zalaže se za prihvaćanje dobrovoljnih seksualnih odnosa između djece i odraslih. Pozivajući se na pravo slobode izričaja, udruga tvrdi da se gorljivo protivi svakom obliku seksualnog zlostavljanja.

'Udruga banalizira opasnosti od seksualnih odnosa s djecom', objavio je prizivni sud. 'Potrebno je zabraniti i raspustiti udrugu u ime zaštite zdravlja, prava i sloboda djeteta'.

Splićanin uhićen zbog spolnih odnosa s djevojčicom!

'U kolektivnoj svijesti nizozemskog društva, seksualni odnosi između odraslih i djece teški su nasrtaj na tjelesni i seksualni integritet djeteta', dodao je isti izvor. U studenom 2011., kazneni sud odbio je krivično goniti Martijn, nakon što se opće tužiteljstvo okrenulo civilnom postupku.

Tužiteljstvo je pobijedilo u prvoj instanci, postižući zabranu i raspuštanje udruge, ali ta je odluka preokrenuta u žalbenom postupku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene