Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogođeno nekoliko gradova

Niz eksplozija potresa Siriju, više desetaka mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nizu eksplozija koji je pogodio nekoliko sirijskih gradova poginulo je više desetaka ljudi, a isto toliko je i ranjeno.

Najmanje 32 osobe ubijene su u dvjema eksplozijama u sirijskome obalnom gradu Tartusu koji je pod nadzorom vladinih snaga i u kojem je ruska vojna baza, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Opservatorij navodi da su dvije eksplozije odjeknule pored nadzornog mjesta na južnom ulazu u grad. Najmanje je 45 ljudi ranjeno u eksplozijama, sigurnosni izvor rekao je za dpa. Prvu je eksploziju uzrokovao automobil bomba, a drugi napadač samoubojica koji je aktivirao eksploziv kada su na mjesto prve eksplozije stigli spasioci. U Tartousu je u tijeku ljetni festival, a njegove plaže vlasti su nedavno reklamirale video spotovima kojima su zvale turiste u to mediteransko ljetovalište.

Ranije je eksplozija odjeknula i u središnjem području Homsa koji je pod kontrolom vladinih snaga pri čemu su u eksploziji automobila bombe ubijena najmanje dvojica vojnika, navodi opservatorij. Druga eksplozija dogodila se pored Damaska u području Sebora, zapadno od glavnoga grada, a ubijeno je najmanje troje ljudi.

Eksplozija je potresla i Hasake, na sjeverozapadu Sirije, a cilj je bio kurdsko područje. U eksploziji je ubijeno najmanje pet ljudi, navodi opservatorij. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene