Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novinar otkriva tajnu

Nixon je bio gay, tukao suprugu i bio u vezi s mafijašem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera 'Watergate', čini se nije njegov jedini grijeh, a koji još jesu otkrio je novinar Don Fulsom.

Bivši američki predsjednik Richard Nixon bio je alkoholičar, tukao je suprugu i bio je u homoseksualnoj vezi sa svojim dugogodišnjim prijateljem bliskim mafiji, tvrdi novinar Don Fulsom, koji je napisao njegovu novu biografiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skandali u Bijeloj kući Pozivanja na politička ubojstva, oralni seks u Bijeloj kući i prisluškivanja: Slučajevi opoziva prije Donalda Trumpa Slika nije dostupna Amerikanci na mukama Novinar koji je srušio Nixona: "Trumpova vladavina je u kaosu. Svi to vide osim njega"

U svojoj knjizi 'Najtamnije tajne Niksona' Fulsom navodi kako je Nixon, u vrijeme kada inauguracije 1969. godine, već imao dva desetljeća duge odnose s mafijom, uključujući i kriminalca iz New Orleansa, Carlosa Marchella, jednog od tada najmoćnijih mafijaša u SAD, prenosi Daily Mail. Fulsom u knjizi tvrdi i da je homofobični Nikson zapravo bio homoseksualac i da je bio u vezi sa svojim najboljim prijateljem Charlesom 'Bebe' Rebozom.

Bebe Rebozo bio je nizak, crnokosi, kubansko-američki biznismen naočitog izgleda i koji je iza sebe imao brojne neuspješne veze sa ženama, a istovremeno i jako dobre odnose sa šefovima mafije u Miamiju. Nedavno otkriveni dokumenti i očevidi te intervjui, uključujući i svjedočenja agenata FBI–ja, poslužili su Fulsomu kao materijal za knjigu. Isti materijali su potvrdili dugogodišnje sumnje zaposlenih u Bijeloj kući da je Nixon bio više od prijatelja sa Rebozom.

Novinar Time časopisa isto tako tvrdi da je vidio kako se Nikson i Rebozo drže za ruke ispod stola, tijekom jedne večeru u Washingtonu, što je Fulsom naveo i u svojoj knjizi. Postoji i tvrdnja i da je Nixon jednom prilikom u alkoholiziranom stanju stavio ruku oko Reboza, kao da grli djevojku. Fulsom piše u knjizi i kako je odnos Nixona s njegovom suprugom Pat bio pun prijevara. Nazivao ju je pogrdnim imenima i tukao u pijanom stanju. Fulsom tvrdi jedan od bivših vojnih pomoćnika Nixona čak imao tajni zadatak naučiti ga kako da poljubi svoju suprugu, a da izgledaju kao par.

I bez svega navedenog, zahvaljujući prvenstveno aferi 'Watergate', Nixon je zapamćen kao najprljaviji predsjednik u povijesti SAD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene