Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad medicinske sestre zataje

Nisu mu dali vode: Umro u bolnici od dehidracije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan i šokantan slučaj nemara bolničkog osoblja, koji je rezultirao smrću mladića, zabilježen je u Velikoj Britaniji.

Nakon tri dana bez pitke vode u bolnici, 22-godišnji Kane Gorny je umro od dehidracije, a njegova majka za sve krivi medicinske sestre. 'On je bio u potpunosti ovisan o njihovoj pomoći, a one su ga u potpunosti izdale', rekla je shrvana 50- godišnja Rita Cronin, Kaneova majka i dodala kako su medicinske sestre očito zaboravile dati njezinom sinu prijeko potrebne lijekove, koji bi kontrolirali razinu tekućina u njegovom tijelu, piše Daily mail.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Sam Kane je iz očaja nazvao policiju, moleći za čašu vode i njihovu pomoć, no kad je policija stigla na odjel, na kojem je ležao, liječnici su im rekli kako kako je sve pod kontrolom. 'Molim vas pomozite mi. Želim samo popiti čašu vode, a nitko mi ne pomaže', riječi su Kanea, koje je njegova majka prenijela medijima. Mladić je nakon tri dana ušao u bunilo i nedugo zatim umro, u bolnici St. George, u južnom dijelu Londona. 'Pozivala sam upomoć tri medicinske sestre i govorila im kako nešto nije u redu s mojim sinom, no one su samo odgovorile da je s njim sve u redu', ispričala je majka Rita.

Mladić je inače bolovao od tumora na mozgu, a lijekovi koje je uzimao oslabili su njegove kosti. U svibnju prošle godine, podvrgnut je hitnoj operaciji kuka, koji mu je zamijenjen u spomenutoj bolnici, ali je nakon toga ostao nepokretan i vezan za krevet. Njegova majka priča i kako su njoj i njezinom preminulom sinu liječnici rekli kako mora svakodnevno piti određene lijekove, jer će mu se u protivnom zdravlje pogoršati te da bi mogao i umrijeti.

Slučaj mladićeve smrti preuzela je policija, a prema nekim izvorima, moguća je i kaznena prijava protiv bolnice, zbog ubojstva dječaka. Bolnica se službeno ispričala obitelji umrlog Kanea Gornyja te navode kako je u tijeku puna interna istraga. Ovaj nevjerojatan slučaj nagnao je britansku javnost na reakciju te se od medicinskih sestara traži da javno potpišu prisegu, kako će na sve pacijente paziti dostojanstveno i sa sažaljenjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene