Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi se naljutili

'Ništa od sastanka s NATO-om'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov neće u svibnju sudjelovati na sastanku Vijeća NATO-Rusija zbog protjerivanja dvojice ruskih diplomata, javljaju agencije pozivajući se na diplomatske izvore.

NATO je prošli tjedan protjerao dvojicu ruskih diplomata zbog skandala s estonskim dužnosnikom koji je osuđen zato što je Rusiji odavao tajne vezane uz sigurnost Saveza. 'Neće biti nikakva posjeta niti ministarskog sastanka u Bruxellesu u bliskoj budućnosti', citira Reuters diplomatski izvor. Agencija AFP citira ruskog veleposlanika pri NATO-u Dmitirja Rogozina da je ruska strana 'u utorak ujutro svoju odluku priopćila partnerima'. NATO je protjerao dvojicu diplomata prošle srijede, istog dana kada je održao prve službene razgovore s Rusijom poslije osmomjesečnog prekida.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

Sastanak previđen za 18. ili 19. svibnja bio bi prvi na ministarskoj razini otkako je NATO zamrznuo odnose s Rusijom jer se ona umiješala u sukob u Gruziji. Pozivajući se na diplomatski izvor, Reuters piše da Lavrov formalno i nije potvrdio sudjelovanje na sastanku u svibnju. Moskva zamjera NATO-u održavanje vojnih vježbi, koje trebaju početi u srijedu a u kojima sudjeluje 1.300 vojnika iz 19 zemalja članica, ali također i vojnici Gruzije, države koja teži ući u Savez.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene