Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život je čudan

ČOVJEK KOJI ŽIVI MEĐU MRTVIMA 'Brzo sam zaboravio na okus hrane iz kontejnera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Skoro da sam se pomirio da ću okončati život među ovim limenim sanducima i kostima', kaže skromni Bratislav Stojković iz Niša.

Život Bratislava Stojkovića (44), čovjeka koji više od 15 godina spava u grobnici pored tri limena sanduka na napuštenom starom groblju u Nišu, mogao bi se potpuno preokrenuti.

Naime, nakon što je o njegovoj životnoj priči snimljen dokumentarni film 'U kući s mrtvima', javio se Suad Ćelić, Crnogorac koji već desetljećima radi u SAD-u. I odlučio je pomoći Bratislavu koji je sada na najboljem putu da dobije dokumente (jer nema ni osobnu) i popravi kuću koja je oštećena u požaru u kojem je stradao njegov otac i gdje je izgorjelo sve što je imao.

Suad Ćelić je poslao novac da se Bratislavu kupi garderoba, a uplaćena su mu dva obroka dnevno u restoranu. Kad to završimo, moći će se prijaviti za socijalnu pomoć i narodnu kuhinju.

Bratislav je prihvatio pomoć s drugog kontinenta jer ne pamti kada je imao redovne obroke i čistu garderobu. Iako živi na sumornom mjestu, na groblju na kojem se od 1960. godine nitko ne sahranjuje, Bratislav je ipak vedar čovjek.

'Život je čudan i ja sam naviknut na to. Još čudnije je kada poslije toliko godina obučete novu i čistu odjeću. Brzo sam zaboravio i na okus hrane iz kontejnera koju sam godinama jeo. Skoro da sam se pomirio da ću okončati život među ovim limenim sanducima i kostima, kad se pojavilo svjetlo u mom životnom tunelu', ispričao je Bratislav. Priznaje da bez pomoći filmske ekipe i Suada Ćelića vjerojatno ne bi uspio. Kazao je da sanja da opet radi i da popravi svoj dom, prenosi Dnevni avaz.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON NEKOLIKO MJESECI Strava u rudniku - ugušilo se osam rudara, 20 ozlijeđenih: Utvrđen niz propusta, podignuta kaznena prijava Ilustracija strah od otkaza Tvornica iz pakla: Radnici do jučer nosili pelene, a sad rade na tropskim temperaturama

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene