Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

A što će reći Putin?

'NISAM TO REKAO' Ruski bankar opovrgava da je otkrio identitet Putinove kćeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moćni ruski bankar opovrgnuo je da je otkrio identitet mlađe kćeri ruskog predsjednika Vladimira Putina kao dužnosnice na državnom sveučilištu u Moskvi.

Andrej Akimov, zamjenik direktora Gazprombanka, tvrdi da je lažan Reutersov izvještaj od utorka u kojem je rekao da je Katerina Tihonova, zamjenica prorektora na moskovskom sveučilištu, Putinova kćer.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Reuters je identitet Tihonove potvrdio iz još dva izvora. Tihonova vodi projekt nazvan Innopraktika kojim se pomaže mladim znanstvenicima, a sponzorira ga Gazprombank.

Reuters je u izvještaju naveo Akimovljeve riječi: "Znam da je to Putinova kćer. No, naravno, odlučili smo poduprijeti projekte sveučilišta u Moskvi bez obzira na obiteljske veze".

Milijunaš blizak Putinu pronađen mrtav

U priopćenju objavljenom u Moskvi, Gazprombank ističe: "Akimov je bio iznenađen i zbunjen kada je pročitao izvještaj Reutersa u kojem mu se pripisuje izjava da je voditeljica Innopraktika, gospođa Tihonova, navodno kćer predsjednika Ruske Federacije. To nije istina", stoji u priopćenju. "Akimov to nije rekao".

Reuters stoji iza svoje vijesti, a glasnogovornik te britanske novinske agencije kaže: "Gospodin Akimov je govorio 'on the record'. Naša procjena onoga što je rekao je potpuno točna i Reuters stoji iza svoje priče".

Reuters se u svom izvještaju bavi ulogom Katerine Tihonove i usponom druge generacije ruske elite povezane s ruskim predsjednikom.

Agencija je objavila da je Tihonova za sebe rekla da je supruga Kirila Šamalova koji ima dionice u energetskoj tvrtki vrijedne oko dvije milijarde dolara i sin je starog Putinova prijatelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene