Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suu Kyi sudu:

'Nisam prekršila propise kućnog pritvora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbena mijanmarska čelnica Aung San Suu Kyi na sudu se izjasnila da nije kriva za kršenje propisa o kućnome pritvoru već je pružila 'privremeno utočište' Amerikancu koji je doplivao do njezine kuće, prenose agencije.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir, 63-godišnja Suu Kyi dala je iskaz na sudu, prvi put otkako je 18. svibnja protiv nje pokrenut taj sporan sudski proces. 'Nisam prekršila propise', odgovorila je Suu Kyi na pitanje suca priznaje li krivnju, te je objasnila da je Amerikancu pružila 'privremeno utočište', javlja agencija AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatočena već punih 14 godina Aung San Suu Kyi će se žaliti na presudu Slika nije dostupna Uoči dolaska američkog izaslanika Pakistan oslobodio Bhutto

Suu Kyi je odgovorila na ukupno deset pitanja tijekom polusatnog saslušanja pri čemu je rekla da o posjetu nije izvijestila vlasti. 'Sretna sam zbog potpore iz vanjskog svijeta', rekla je Suu Kyi pri odlasku sa suda i zahvalila nekolicini zapadnih diplomata što su došli na ročište, prenosi agencija dpa. Suu Kyi je formalno optužena da je 4. i 5. svibnja u svome domu ugostila američkog mormona, 53-godišnjeg Johna Yettawa, koji je pod tajanstvenim okolnostima uspio doplivati do njezine kuće na obali jezera Inya u Jangonu u kojoj godinama živi u režimu kućnog pritvora. Bude li osuđena može joj se izreći kazna zatvora od tri do pet godina.

Oporbena čelnica osuđena je na kućni pritvor od 2003. godine, a ukupno je lišena slobode više od 13 od zadnjih 19 godina. Brojne zapadne zemlje nazvale su proces 'farsom' u toj zemlji u kojoj je na vlasti vojna hunta i ocjenjuju da vojni režim, koji kani organizirati izbore 2010., oporbenu čelnicu doživljava kao prijetnju.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene