Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud je oslobodio

Amanda Knox nije kriva za ubojstvo cimerice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski sud je oslobodio 24-godišnju Amandu Knox i njezina bivšeg dečka za ubojstvo britanske studentice i cimerice Meredith Kercher.

Sud ih je oslobodio nakon što su nezavisni forenzički istražitelji oštro kritizirali policijske dokaze.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Knox je drhtavim glasom pred sudom rekla kako plaća životom za nešto što nije učinila. 'Ljudi se pitaju tko je Amanda Knox. Ja sam ista osoba koja sam bila i prije četiri godine. Ali izgubila sam prijateljicu. Izgubila sam vjeru u talijansku policiju. Plaćam životom za nešto što nisam učinila. Prije četiri godine nisam ni znala što je patnja', izjavila je Knox. 'Nisam ubila. Nisam silovala. Nisam krala', dodala je.

Prije Amande Knox, sudu se obratio suoptuženik, njezin bivši dečko, Raffaele Sollecito, koji je cijeli slučaj i proces nazvao 'stvarnom noćnom morom'.

Podsjetimo, Amerikanka Meredith Kercher, stara 21 godinu, pronađena je prerezana grla u gradu Perugia, gdje je studirala, godine 2007. Za stravičan zločin 22-godišnja Amanda Knox dobila je kaznu zatvora od 26 godina, a njezin bivši dečko, 25-godišnji Talijan Raffaele Sollecito, kažnjen je s 25 godina zatvora. Oboje su zanijekali krivnju za ubojstvo tijekom seksualne igre začinjene drogom za vrijeme koje je, po riječima tužitelja, Sollecito držao Meredith, a Amanda ju je nožem izbola do smrti. Iako su nakon ubojstva pokušali prikazati da je netko upao u sobu radi pljačke te razbili prozor i razbacali stvari, policija je utvrdila kako ništa nije ukradeno.

Uz njih dvoje, optužen je i Rudy Guede, kojeg je policija teretila da je silovao Meredith i paru pomogao da je ubiju. Negirao je sudjelovanje u ubojstvu. Osuđen je prvo na 30, pa nakon žalbe na 16 godina zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene