Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Beograd će predstaviti osnove za pregovore s Prištinom

Nikolićev savjetnik: 'Kosovsko pitanje riješit će se do kraja mandata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetnik srbijanskog predsjednika za vanjsku politiku Marko Đurić najavio je u petak da će Beograd u najskorije vrijeme predstaviti osnove za pregovore s Prištinom te da će u to na političkoj razini ući potpuno transparentno nastojeći da problem Kosova bude riješen do kraja mandata Tomislava Nikolića i aktualne vlade.

Đurić je u emisiji Radio-televizije Srbije (RTS) ‘Da, možda ne’ rekao i da će sljedećih dana biti predstavljen pregovarački tim s Prištinom, a ‘za nekoliko tjedana i državna platforma za rješavanje kosovskog pitanja’.

‘Ovo nije pitanje za ubiranje političkih bodova. Spremni smo da ovo pitanje bude riješeno tijekom mandata predsjednika Nikolića i, nadamo se, ove vlade’, rekao je Đurić preciziravši da je cilj Beograda da na kraju procesa Srbi na Kosovu dobiju institucije koje će im omogućiti i političko i gospodarsko i svako drugo funkcioniranje.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Danas si trebala..." Oglasila se majka malene Danke: "Ljubavi naša, nisu nam dali da budemo sretni..." Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima

>> 'Srbija će zbog Kosova dulje čekati na pregovore s EU'

Đurićeva je ocjena da sva neriješena pitanja ‘duboko zadiru u status Kosova’ pa ‘pregovori u kojima su politička i tehnička pitanja odvojena nisu dobri za Srbiju’.

Predsjednik Tomislav Nikolić ranije je najavio da će za šefa pregovaračkog tima s Prištinom predložiti premijera Srbije Ivicu Dačića, ali taj prijedlog još nije službeno usvojen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene