Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donald Trump:

"Ponašanje Sjeverne Koreje je jako, jako opasno. Nešto će se morati poduzeti "

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump komentirao je nedavno lansiranje interkontinentalnog balističkog projektila od strane Sjeverne Koreje.

Predsjednik SAD-a Donald Trump kazao je kako se Sjeverna Koreja "ponaša na jako, jako opasan način".

Pročitajte i ovo Obitelj oplakuje mrtve u Gazi Ljudska prava Izvjestiteljica UN-a upozorila na ono što čini Izrael: ''Nikada nisam vidjela takav horor'' Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

"Šteta što se tako ponašaju. Nešto će se morati poduzeti", kazao je Donald Trump na konferenciji za medije s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom u Varšavi.

Trump je odgovorio kako su mu na raspolaganju "prilično ozbiljne stvari", upitan o eventualnoj vojnoj akciji protiv Sjeverne Koreje.

"To ne znači da ćemo to i učiniti. Ja ne povlačim crvene linije", kazao je Trump.

Veleposlanica u UN-u: "Ako ćemo biti primorani, upotrijebit ćemo značajne vojne snage"

Američka veleposlanica pri UN-u izjavila je u srijedu da će Washington upotrijebiti svoje "značajne vojne snage" u Sjevernoj Koreji ako na to bude primoran, nakon što je Pjongjang u utorak obavio testiranje interkontinentalnog projektila.

"Sjedinjene Države spremne su iskoristiti čitavu lepezu svojih sredstava" uključivo i vojna, kako bi se obranile, rekla je Nikki Haley u govoru na izvanrednoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, dodajući ipak da bi više voljela da stvari "ne odu u tom smjeru".

Ona je naglasila da će SAD, uz podršku Francuske, predložiti UN-u nove sankcije protiv Sjeverne Koreje, ali je Rusija odmah upozorila da će se tome usprotiviti.

"Sljedećih dana predstavit ćemo rezoluciju koja će biti odgovor na eskalaciju Sjeverne Koreje", dodala je Haley u UN-u.

Rusija koja raspolaže pravom veta kazala je da će se usprotiviti novim sankcijama, kao i vojnom odgovoru.

Prvi čovjek Sjeverne Koreje Kim Jong Un kazao je u utorak da je ispaljivanje projektila 4. srpnja, na američki državni praznik, "dar američkim gadovima".

"Svi moraju priznati da sankcije neće riješiti problem", izjavio je pomoćnik veleposlanika Rusije pri UN-u Vladimir Šafronkov, dodajući da je "neprihvatljiv svaki pokušaj opravdavanja vojnog rješenja". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene