Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S 4,6 milijuna na 750.000

Nikako da prodaju nuklearne bunkere, cijena im vrtoglavo pada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnoge osobe žele biti spremne za najgore, pa i mogućnost sudnjeg dana. Podzemni nuklearni silosi za njih su idealno sklonište.

Američka Vlada ne treba takve silose koji su u njezinom vlasništvu pa ih prodaje. Kako nema mnogo zainteresiranih, cijenu su spustili. Cijena jednog takvog bunkera tako je pala, s početnih 4,6 milijuna na 750.000 dolara, javlja CNBC. Drugi se prodaje za 399.000 dolara, iako je njegova izgradnja stajala čak 15 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POD KONTROLOM FOTO/VIDEO Buknuo požar nakon eksplozije silosa u Velikom Bukovcu: "Pitanje je kolika će biti ukupna šteta" Atomska skloništa u Zagrebu - 1 Objavljeno gdje se može skloniti Tomašević o zagrebačkim skloništima: "Zakonskim izmjenama se išlo u lošem smjeru, ali lako je sada biti pametan"

Uspješnost prodaje američka Vlada želi potaknuti i internetskom stranicom na kojoj je objavila listu bunkera i njihove lokacije koji se prodaju.

>> Preživjet će oni dubljeg džepa: Luksuzni stanovi za 'sudnji dan'!

Jedan sličan bunker u Kansasu kupio je i investitor Larry Hall. On u njemu gradi skupocjene luksuzne stanove za one koji će stanove platiti i ondje se sakriti ako im ikada to bude potrebno. 'Ljudi se boje solarnih baklji, pandemije, terorizma i oskudice hrane', rekao Hall.

I ovaj investitor gradi jedan stan za sebe. On se boji da bi jednog dana solarne baklje mogle uništiti strujnu mrežu i izazvati kaos. Nuklearni silos za njega je idealno mjesto za život nakon takvog događaja.

No, malo tko tako misli i tek su rijetki spremni izdvojiti stotine tisuća dolara za prostor koji im možda nikada neće trebati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene