Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Flourescentno meso

'Nikad još nisam vidio da meso svijetli u mraku. A već smo pola pojeli'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nikad još nisam vidio da meso svijetli u mraku', kazao je novinarima g. Li iz kineske provincije Sichuan. 'Zabrinut sam jer smo već polovicu pojeli'.

G. Li je 4. prosinca kupio kilogram mesa, no nije ga stavio u zamrzivač jer su vanjske temperature bile dovoljno niske. Ostavio ga je u posudi na balkonu, a dva dana kasnije unio ga je u kuću. Tada je primijetio kako - svijetli u mraku!

Pročitajte i ovo Tena Stipanović Nedoumice oko svinjokolje I nakon zelenog svjetla nekima je crveno: "One rastu, hrane je sve manje... Božić je tu, mi niti imamo Božića, niti blagdana" Purice Samo da nije prazan Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju

'Probudio sam se usred noći i vidio plavo svjetlo. Preplašio sam se, upalio svjetlo, a tamo je bio samo komad mesa', ispričao je g. Li koji nije mogao vjerovati svojim očima pa je probudio i svoju suprugu i ponovno palio i gasio svjetlo. Oboje su se uvjerili kako meso doista svijetli u mraku. 

Prvo se na meso požalio trgovcu koji mu ga je i prodao, no ovaj mu je rekao kako su svi njegovi proizvodi testirani i imaju certifikat od mesara. Kako ništa nije postigao g. Li je slučaj nekoliko dana kasnije prijavio medijima. Nakon što je slučaj dospio i do državne inspekcije pojavile su se razne teorije. Neki tvrde kako meso možda svijetli jer su 'svinju hranili s previše fosfora koji se akumulirao u meso', a drugi pak, da je 'meso možda kontaminirano nekom vrstom flourescentne bakterije'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene