Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča s Kosova

Nije si mogao priuštiti Lamborghini, pa ga je sam napravio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan entuzijast na Kosovu pokazao je kako snovi mogu postati stvarnost i sam izradio luksuzni sportski automobil. U siromašnom kraju u kojem neki i dalje umjesto automobila koriste konjsku zapregu, ručno izrađeni Lamborghini prava je atrakcija.

Ovakav sportski automobil rijetki si mogu priuštiti i samo sanjaju da će ga jednog dana imati. Driton, njegov vlasnik, živi na Kosovu. Nije ga kupio, već je san pretvorio u stvarnost. Sam je izradio repliku Lamborghinija.

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

''Svatko želi posjedovati skupi automobil. Kako si nisam mogao priuštiti takvo vozilo, jer znao sam da je to superluksuzan brend s visokom cijenom, činilo mi se smisleno da ručno izradim jedno. Mislim da smo napravili dobar posao, prijatelji su ga odlično prihvatili, baš kao i rođaci, susjedi i poznanici. Dobro je'', rekao je Driton Selmani.

Posao je trajao nešto više od godinu dana. Koristio je karoseriju i dijelove drugih automobila koji su mu bili na raspolaganju. Marljiv rad na kraju se isplatio. Rezultat je impresivna jurilica za kojom se okreću cijeli grad i okolica. Osim volje, za izradu automobila iz snova, bila je potrebna i pomoć prijatelja.

''Ja sam entuzijast za sportske automobile i moj posao je popravljanje automobila. Razgovarao sam s kolegama i pitao sam ih: hoćemo li učiniti tako nešto? Trebao sam njihovu podršku da počnem, pa smo krenuli. Počelo je kao mala avantura, ali dok smo radili rezultati su bili sjajni i tako smo dobili ovo'', kaže Driton.

Unikatni limeni ljubimac ima motor 222 konjske snage. Originalni model ovakvog Lamborghinija također je poseban jer je proizveden samo 21 primjerak. Svaki ima motor sa 660 konjskih snaga, a tko ga poželi kupiti, mora izdvojiti milijun i 600 tisuća dolara.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene