Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najezda morskih pasa

Nije poštivala zabranu kupanja: Morski pas ubio djevojčicu (15)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaestogodišinju djevojčicu u ponedjeljak je pred obalom otoka La Reuniona ubio morski pas dok je ronila s maskom i disalicom nekoliko metara od obale.

To je drugi smrtonosni napad morskog psa ove godine u blizini toga francuskog otoka smještenog istočno od Madagascara. Djevojčica je, prenosi dužnosnici, ronila u zaljevu St. Paul, na sjeverozapadnom dijelu otoka koji nije pod nadzorom spasilaca i gdje je kupanje u oceanu zabranjeno upravo zbog njihova velikog broja.

Prijateljica koja je ronila zajedno s nesretnom djevojčicom, na sreću je neozlijeđena, rekao je dužnosnik.

Pročitajte i ovo Velika bijela psina Spasili ga kolege VIDEO Krvavi pohod morskog psa, slučajno snimljen trenutak netom prije napada: "Stopalo mu je otkinuto..." Ilustracija Napad iz dubine Dronovi snimili 50 morskih pasa: U dva dana izgrizli su pet ljudi, jednog muškarca i u plićaku

>> FOTO 'Morski pas približio se na metar od nas'

Ovo je prvi put u posljednja tri desetljeća da je na La Reunionu u napadu morskog psa smrtno stradao kupač, a ne surfer, što je puno češće.

Mjesne su vlasti ovaj mjesec ponovno upozorile kupače na povećan broj morskih pasa u vodama oko La Reuniona. "Najezda" morskih pasa i povećan broj njihovih napada na kupače u posljednjih nekoliko godina potaknuli su vlasti La Reuniona da od Francuske zatraže angažman skupine profesionalnih ribara kako bi ubili određen broj morskih grabežljivaca, no Pariz je to odbio. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene