Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žene i djeca

Nigerijska vojska oslobodila 160 novih taoca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana ranije oslobođena je još jedna skupina od 300 zarobljenica.

Nigerijska vojska objavila je u četvrtak da je oslobodila 160 žena i djece u operaciji protiv islamista Boko Harama u njihovu skloništu u šumi Sambisa, na sjeveroistoku zemlje, dva dana nakon što je oslobođena još jedna skupina od 300 zarobljenica u istoj zoni.

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas" Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen

'Još uvijek prebrojavamo spašene osobe, ali ima oko 60 žena svih dobi i oko 100 djece', kazao je glasnogovornik kopnene vojske Sani Usman.

Nigerijska vojska iz šume spasila 200 djevojčica i 93 žene

Jedna taokinja i jedan vojnik ubijeni su, a osam taoca i četiri vojnika ranjeni u toj operaciji, dodao je on ne navodeći podatke sa strane boraca Boko Harama.

U utorak je vojska najavila oslobađanje 200 djevojčica i 93 žena koje se također drži u logorima Boko Harama u šumi Sambisa.

Prije njihove službene identifikacije, vojska nije mogla navesti nalazi li se među oslobođenim zarobljenicama neka od 219 djevojčica čija je otmica iz škole u Čiboku 14. travnja 2014. izazvala međunarodno zgražanje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene