Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzeli odgovornost

'Ja sam oteo vaše djevojke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 230 djevojaka starosti između 16 i 18 godina još se smatra nestalima, a 50-ak ih je pobjeglo.

Nigerijska islamistička militantna grupa Boko Haram preuzela je odgovornost za otmicu učenica u gradu Chiboku koja se dogodila sredinom travnja.
'Ja sam oteo vaše djevojke', poručio je nigerijskoj javnosti vođa Boko Harama, Abubakar Shekau u videu koji je objavio AFP a prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) ČUDOM PREŽIVJELE Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..." Dapchi (Foto: AFP) Povorkom vozila ušli u grad Boko Haram ponovno oteo više od 100 djevojčica

'Prodat ću ih u ime Alaha. tržište ljudima postoji, a Alah mi govori da prodam djevojke! Naređuje mi da ih prodam!', prenosi CNN.

Oko 230 djevojaka starosti između 16 i 18 godina još se smatra nestalima dok ih je 50-ak uspjelo pobjeći svojim otmičarima prvog dana.

Šokantna priča: Otimaju djevojčice te ih prodaju za 12 dolara

Pritisci na nigerijsku vladu da nešto ozbiljnije poduzme kako bi se pronašle učenice sve su veći, a žena koja je pomogla organizirati javne prosvjede protiv tamošnje vlade je pritvorena.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene