Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombaš samoubojica

Nigerija: Militanti napali dvije crkve, pet ubijenih i više desetaka ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militanti su u nedjelju u Nigeriji napali dvije crkve, ubivši iz vatrenog oružja više vjernika pred jednom dok su pred drugom u napadu automobilom bombom ranili 41 osobu, rekli su svjedoci i dužnosnici.

U napadu autombilom bombom u gradu Josu nije bilo poginulih ali su skupine mladih iz osvete napali prolaznike i ubili dvojicu, rekla je policija.

Za napade nitko još nije preuzeo odgvornost, no napadi na crkve postali su obilježje islamističke skupine Boko Haram koja kaže da se bori za ponovnu uspostavu starog muslimanskog kalifata na sjeveru Nigerije.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela"

>> Autobomba u Nigeriji ubila 38 osoba, napadač se htio približiti crkvi

 

Jedan od svjedoka koji je bio u crkvi u mjestu Biu Town na sjeveroistoku Zemlje je rekao da su 'tri čovjeka s vatrenim oružjem došli na prostor oko crkve i počeli pucati na ljude prije no što su ušli u glavnu zgradu i nastavili s ubijanjem'. 'Mnogi su ljudi ubijeni i ranjeni', rekao je.

U gradu Josu, na jugozapadu Nigerije, jedan je muškarac u samoubilačkom napadu dovezao auto pred crkvu i potom ga detonirao, rekao je jedan od stanovnika. Dužnosnik pokrajinske policije je novinarima rekao da je u bolnicu zbog ozljeda primljena 41 osoba. 'Okolnosti ubojstva dvije osobe od pobješnjelih skupina nisu jasne', rekao je. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene