Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti ga uništile

Nigerija: Hrvatski brod upleten u krađu sirove nafte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od dva teretna broda koji su prošli tjedan nigerijske vlasti zaplijenile i uništile zbog krađe 1,3 milijuna barela sirove nafte u području delte Nigera plovio je pod hrvatskom zastavom.

Brod 'MT ANE' je sagrađen 1986. godine i registriran kao teretni brod u registru Međunarodne pomorske organizacije (IMO) pod brojem 8509703, javlja ThisDay.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Nigeriji Užas u Nigeriji VIDEO Snažna eksplozija izbrisala dio grada: "Krov se srušio na krevet moje majke, hitno je prebačena u bolnicu" Slika nije dostupna pala proizvodnja Oni su krivi za krizu s naftom?!

Prema registru brod je plovio pod hrvatskom zastavom od kolovoza 2006. do 1. veljače 2010. godine kada mu je promijenjen status - od tada je plovio pod zastavom Sveti Vincent i Grenadini, otočne države u Karipskom moru.

This Day piše kako je brod između 23. rujna 2002. i 19. listopada 2011. provjeravan 12 luka - u Južnoafričkoj Republici, Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Niti jednom nije zadržan iako su lučke vlasti na njemu pronašle sveukupno čak 30 nedostataka.

Na oba broda nalazila su se 22 člana posade, svi iz Gane, a dvojica kapetana su iz Nigerije. Brodovi su uništeni po naređenju nigerijskih vlasti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene