Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nigel Farage ide dalje:

'Ništa više neće biti isto. Projekt EU sada umire'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nigel Farage, jedan od glavnih zagovaratelja izlaska Velike Britanije iz EU,

Čelnik na odlasku Britanske neovisne stranke (UKIP) Nigel Farage rekao je da namjerava pomoći ostalim zemljama da izađu iz Europske unije kad napusti svoju dužnost, tvrdeći da aktualni "projekt EU sada umire", javlja u srijedu dpa.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen Izazovi brexita Britanski premijer sastaje se s von der Leyen: Razgovarat će o praktičnim rješenjima glede važnog prijedloga Ilustracija Ujedinjena Europa Nakon Brexita EU jači nego ikad: Anketa pokazala dramatičan pad broja građana koji žele napustiti Uniju

"Mislim da je Britanija otvorila vrata za svršetak (europske) političke unije", rekao je Farage novinarima u Strasbourgu u utorak, gdje kao predstavnik UKIP-a sudjeluje na sjednici Europskog parlamenta.

"Osjećam da su naši rezultati znak nade pokretima širom EU-a", rekao je, navodeći rezultate ispitivanja javnog mijenja koji svjedoče o sve većoj potpori izlasku iz unije u Danskoj, Nizozemskoj, Češkoj i Italiji.

"Ništa više neće biti isto. Vjerujem da taj projekt, projekt EU, sada umire", rekao je dodajući da očekuje novu krizu u eurozoni u sljedećih nekoliko mjeseci.

"Surađivat ću sa strankama i političkim pokretima u ostatku Europe koji žele vratiti svoju neovisnost", rekao je Farage.

On je najavio svoju ostavku na mjesto čelnika stranke u ponedjeljak, rekavši da je postigao svoj cilj osiguravši potporu izlasku Velike Britanije iz EU-a. Farage i dalje ostaje član Europskog parlamenta. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene