Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seks skandal u Britaniji

Konzervativni političar uhićen zbog sumnje na silovanje mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Donjeg doma britanskog parlamenta Nigel Evans uhićen je zbog sumnji za silovanje i seksualni napad.

Britanskog političara Nigala Evansa (55) ispitala je policija vezano za navodne seksualne napade na dva dvadesetogodišnja muškarca, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

Slučaj su potvrdili u policiji. '55-godišnji muškarac iz Pendletona uhićen je u subotu 4. svibnja zbog sumnji za silovanje i seksualni napad', priopćila je policija.

'S njim smo razgovarali u policijskoj postaji u Lancashireu. Navodni događaji zbili su se u Pendletonu između srpnja 2009. i ožujka 2013.', dodaje policija.

>> Treće uhićenje u Britaniji u istrazi o Savileovim nedjelima

Također potiču sve koji su se suočili s napadima ili imaju informacije o njima da se obrate policiji. Daily Mail piše kako je pretraženo nekoliko njegovih kuća.

Uhićenje poznatog političara i stranačkog kolege šokiralo je premijera Davida Camerona, koji ne želi ništa komentirati do završetka istrage

Ovo je posljednja u nizu uhićenja osoba poznatih javnosti oko optužbi za seksualno zlostavljanje u Velikoj Britaniji. Iako se do sada govorilo da su u njih upleteni i političari, Evansa je prvi uhićeni političar.

Evans: Optužbe nisu točne

Nakon ispitivanja oglasio se i sam Evans odbacivši navode da je seksualno zlostavljao mladiće. 'Pritužbe su potpuno netočne i ne znam zašto su podnesene. Policija me ispitivala vezano za dvije pritužbe od kojih je jedna stara četiri godine, a podnijele su je dvije osobe koje se poznaju i koje sam do jučer smatrao svojim prijateljima', rekao je Evans.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene