446642
446642
446642
446642
446642

Nica: Na aerodromu pronađen 'sumnjiv paket', evakuiran čitav terminal

Sumnjiv paket pronađen je na jednom od terminala zračne luke u francuskoj Nici, zbog kojeg je policija evakuirala taj terminal.

 
 
 
 
Francuska interventna policija (Foto: AFP)
Francuska interventna policija (Foto: AFP)

Putnici koji su čekali let na terminalu 2 u zračnoj luci u Nici, evakuirani su nakon pronalaska sumnjivog paketa. Jedan od svjedoka događaja putem društvenih mreža poručio je da je čuo alarm koji upozorava na mogućnost pronalaska eksplozivne naprave.

Na društvenim mrežama ubrzo su se pojavile i brojne fotografije velikog broja putnika, koji čekaju rasplet situacije ispred spomenutog aerodroma u Nici.

U tijeku je provjera paketa od strane policije.

Podsjetimo, u Francuskoj je na snazi izvanredno stanje još od siječnja 2015. godine i serije terorističkih napada Islamske države, najgori od kojih se dogodio u studenom mjesecu 2015., kad je najmanje 130 osoba ubijeno u terorističkim napadim u Parizu.

Posljednji napad dogodio se baš u Nici, 14. srpnja ove godine, kad je simpatizer IS-a kamionom pobio najmanje 84 osobe tijekom proslave Dana Bastille.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se