Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo na internetu

Newsweek nakon 80 godina ukida tiskano izdanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam desetljeća tradicije došlo je svome kraju. Tjednik Newsweek s početkom sljedeće godine prestaje izlaziti. Redakcija će se posvetiti internetskom izdanju.

Drugi najjači američki tjednik Newsweek nakon 80 godina tradicije s prvim danom 2013. godine prelazi u digitalni oblik i u potpunosti ukida tiskano izdanje

Pročitajte i ovo Ilustracija Informacije o bivšem šefu Političar koji se bori protiv mafije zatvoren zbog prodaje strogo povjerljivih mafijaških dosjea Slika nije dostupna Besplatne novine osvajaju svijet

>> Newsweek: Hrvatska je 'Maslinarska republika'

Dostupan kao već postojeći internetski portal s 15 milijuna posjeta na mjesec, tjednik će imati jedinstveno svjetsko digitalno izdanje te će okupljati publiku željnu praćenja svjetskih zbivanja na moderan način za samo tri dolara na mjesec.

Tina Brown, utemeljiteljica portala 'The Daily Beast' koji je u obitelji Newsweeka, s nostalgijom je napisala da je odustanak od tiskanog izdanja i 'jedinstvenog stresnog uzbuđenja cijele redakcije svakog petka satima prije prijeloma' bila teška odluka.

No, visoki troškovi tiskanja i distribucije drugog najjačeg američkog tjednika nakon Timea te pad prodaje i oglašavanja stvorili su gubitke.

Washington Post Company je 2010. prodao tjednik Sidneyu Harmanu koji se tri mjeseca kasnije spojio s portalom Daily Beast.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene