Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena zakona

New York: Vozačku dozvolu dobijete čak i ako ste slijepi?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerovatan presedan napravljen je jučer u američkoj saveznoj državi New York.

Pravilo da za produljenje vozačke dozvole nakon osam godina vozači moraju otići na novi pregled vida više ne vrijedi, a cijeli proces produljenja sada se može obaviti putem pošte ili interneta. Čudna odluka zatekla je sve stanovnike New Yorka, a u ime Ministarstva prometa države New York odluku je pokušala objasniti predstojnica ureda Barbara Fiala:

Pročitajte i ovo Prometna policija, ilustracija na nivou EU-a Stižu nova pravila za oduzimanje vozačke dozvole Ilustracija Odnose se na mlade vozače Prometni stručnjak o teškoj nesreći u tunelu: "Trebamo uvesti ove dvije mjere"

'Kada prvi puta dobivate vozačku dozvolu, morate doći na pregled, no ukoliko je produljujete, možete iz svoje kuće dobiti našu dozvolu. Ovakvim načinom želimo smanjiti gužve u našim prostorijama gdje vozači dolaze s mnogo većim problemima nego što je produljenje vozačke dozvole', zaključila je Fiala.

Ovaj potez razbjesnio je većinu građana New Yorka koji smatraju da sada i vozač koji eventualno oslijepi u osam godina, bez problema može dobiti vozačku dozvolu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene